SYNCHRO DANCE

Mitä on Synchro Dance?

Synchro Dance on helposti lähestyttävä kilpailumuoto, jonka tarjoaa matalankynnyksen mahdollisuuden osallistua tanssikilpailuihin.

Synchro Dancessa voi kilpailla millä tahansa tanssityylillä tai -rytmillä. Synchro Dancessa tanssijat tanssivat koko esityksen ajan keskenään samoja liikkeitä, samassa muodostelmassa, mahdollisimman yhdenmukaisesti ja yhdenaikaisesti. Edes kaanonit tai liikkeiden tekeminen peilaamalla eivät ole sallittuja. Muodostelman liikkuminen tanssilattialla on sallittua ja toivottavaa, kunhan muodostelma pysyy samana. Ainoastaan suorituksen lopussa, viimeisen 20 sekunnin aikana, voidaan loppuhuipennukseksi vaihtaa muodostelmia ja paikkoja.

Synchro Dance -koreografia voi sisältää yhtä tai useampaa tanssityyliä ja -rytmiä eikä temporajoituksia ole. Nostot ja akrobatia eivät ole sallittuja, samoin rekvisiitan käyttö on kiellettyä.

Hyvä Synchro dance -esitys sisältää:

null

LAADUKASTA TANSSIA

null

TOIMIVAN KOREOGRAFIAN

null

VAIHTELEVAN LIIKEMATERIAALIN, TILAN JA KUVIOIDEN KÄYTÖN

null

HUOLELLA VALITUT JA MIKSATUT MUSIIKIT

null

PERUSTELLUT PUKU- JA REKVISIITTAVALINNAT SEKÄ SELKEÄN TARINAN TAI LIIKKEELLISEN ``PUNAISEN LANGAN``

Synchro dance kilpailulajina

Laji on helposti lähestyttävä esim. tanssinopettajalle, joka ei ole tehnyt näyttämökoreografioita ja siksi hieman aristelee vaikkapa niitä kilpailusarjoja/kilpailuja, joihin vaaditaan jo enemmän näyttämön lainalaisuuksia noudattava tanssiteos. Tämän tyyppinen koreografia ei myöskään vaadi ajallisesti aivan mahdotonta panosta vaan on nopeasti harjoiteltavissa. Tämä kilpailumuoto tarjoaa myös aloittelevimmille tanssijoille hyvän väylän opetella ryhmässä tanssimista. Helpolla tämäkään laji ei kuitenkaan tanssijoita päästä, sillä mahdollisimman hyvin synkronissa tanssiva ryhmä edellyttää ahkeraa harjoittelua viimeistellyn lopputuloksen saavuttamiseksi.

Synchro Dance – kilpailut ovat suosittuja erityisesti eri latinalaistanssien harrastajien parissa, mutta laji soveltuu hyvin myös vaikkapa disco dancen ja eri katutanssilajien harrastajille. Lajirajoituksia ei tosin ole, joten kilpailuissa on mahdollista nähdä melkoinen eri tanssilajien kirjo!