CARIBBEAN SHOW

Mitä on Caribbean Show?

Caribbean Show -kilpailusarjaan toivotetaan tervetulleeksi kaikki autenttisista Karibian alueen tanssilajeista ja -rytmeistä ponnistavat tanssityylit, kuten salsa, bachata, merengue, reggaeton, son tai mikä tahansa latinalaistanssityyli.

 

Caribbean Show teos voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalais- tai mitä tahansa muuta latinalaishenkistä musiikkia. Koreografia voi olla soolotanssiin perustuva tai pääsääntöisesti parin kanssa tanssittu tai yhdistelmä näistä. Erilaisten showtanssitekniikoiden käyttö koreografioissa on sallittua, mutta ei pakollista.

 

Liikkeen pääpainon tulee säilyä latinalaistyyppisessä liikekielessä.

Hyvä Caribbean show -esitys sisältää:

null

LAADUKASTA TANSSIA

null

TOIMIVAN KOREOGRAFIAN

null

VAIHTELEVAN LIIKEMATERIAALIN, TILAN JA KUVIOIDEN KÄYTÖN

null

HUOLELLA VALITUT JA MIKSATUT MUSIIKIT

null

PERUSTELLUT PUKU- JA REKVISIITTAVALINNAT SEKÄ SELKEÄN TARINAN TAI LIIKKEELLISEN ``PUNAISEN LANGAN``

Caribbean Show kilpailulajina

Caribbean Show teosten arvioinnissa otetaan huomioon esityksen kokonaisvaikutelma ja koreografia, tanssin laatu, suorituksen ajatus ja persoonallisuus. Tanssin teeman, musiikin, koreografian, asujen ja rekvisiitan tulee olla sopusoinnussa keskenään ja tukea valittua teemaa. Esityksessä voidaan käyttää akrobaattisia liikkeitä, nostoja ja muita teatraalisia elementtejä, sekä pientä rekvisiittaa. Asut voivat olla tyyliltään esimerkiksi afrikkalaishenkisiä, karibialaisia, karnevaalityylisiä tai muita vastaavia esityksen luonteeseen sopivia. Tuomarit arvioivat teoksen suhteessa esittäjien valitsemaan tekniikkaan ja muihin kilpailussa esitettäviin teoksiin kierroskohtaisesti.

 

Caribbean Show soveltuu erinomaisesti erilaisia lattaritansseja harrastaneille: salsaajille, seuratanssijoille, kilpatanssijoille, bailatinon tai muun yksintanssilajin harrastajille. Tavoitteellinen tanssiminen ryhmässä kohti päämäärää tuo vaihtelua ja monipuolisuutta harjoitteluun sekä opettaa ryhmätyöskentelyä. Laji avaa myös parittomille tanssijoille mahdollisuuden kilpailla, sillä pienryhmä voi muodostua vaikka pelkästään naisista tai miehistä.

Valikko