Latino Show Summer Grand Prix – kilpailu 24.8.2024

PAIKKA: Ideapark, tapahtumakeskus Bläk Boks, Lempäälä

Hauska kesäinen Latino show -tapahtuma Lempäälässä kaikenikäisille tanssijoille! Päivä alkaa workshopeilla; nuorten workshopilla opettajana toimii Helena Ahti-Hallberg ja  yli 16-vuotiaiden workshopn opettajana Adrienn Fitori (opetus englanniksi). Tanssitunnit ovat kello 10.00-12.00. Kilpailutapahtuma alkaa 14.00, joten väliin jää aikaa palautumiseen ja laittautumiseen, shoppailuun ja herkutteluun! Tanssikilpailu on yleisölle ilmainen tapahtuma!

Kilpailjoilla on etuoikeus varata paikkoja workshopiin ilmoittautumisajan sisällä. Tämän jälkeen jäljellä olevat paikat avataan yleiseen myyntiin. Workshopissa paikkoja on rajoitetusti! Ideaparkin tapahtuma-aukiolla on yleisölle ilmaiset lyhyet tanssihetket 12.00-14.00 välisenä aikana ja tanssit päivän päätteeksi! Ideapark goes tanssi!

Ilmoittautuminen on avattu! Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.7.2024!

Aikataulu

10:00            Workshop alkaa

12:00            Workshop päättyy, tauko

 

14:00            Kilpailu alkaa

Kilpailuluokat

Latin style cha-cha duo aikuiset
Latin style cha-cha duo aikuiset 2
Latin style cha-cha duo juniorit
Latin style cha-cha duo lapset
Latin style samba duo aikuiset
Latin style samba duo aikuiset 2
Latin style samba duo juniorit
Latin style samba duo lapset

Latin style samba soolo lapset ja juniorit
Latin style samba soolo aikuiset
Latin style cha cha lapset ja juniorit
Latin style cha cha aikuiset
Latin style rumba soolo lapset ja juniorit
Latin style rumba soolo aikuiset
Latin style paso doble soolo lapset ja juniorit
Latin style paso doble soolo aikuiset
Latin style jive soolo lapset ja juniorit
Latin style jive soolo aikuiset

Latino show soolo (ikärajaton)
Latino show duo – lapset
Latino show duo – juniorit
Latino show duo – aikuiset
Latino show pienryhmä – lapset
Latino show pienryhmä – juniorit ja nuoret
Latino show pienryhmä – aikuiset
Latino show pienryhmä – aikuiset 2
Latino show pienryhmä – aikuiset 3
Latino show pienryhmä Rising Star (ikärajaton)
Latino show muodostelma (ikärajaton)

Erityisryhmien all styles showcase
Synchro dance pienryhmä (ikärajaton)

Caribbean show duo (ikärajaton)
Caribbean show pienryhmä (ikärajaton)

Hinnat

Osallistumismaksu
35 € / hlö pelkkä kilpailu
/ 24.7 jälkeen 45 € / hlö pelkkä kilpailu

55 € / hlö 2 h workshop + kilpailu
/ 24.7 jälkeen 65 € / hlö 2 h workshop + kilpailu

 

Pääsylip​ut
Katsojille ilmainen tapahtuma!

Latino show -kilpailu

Pienryhmä: 3-7 tanssijaa, kilpailukappaleen kesto 2.30-3.00 min, oma musiikki.

Duo: 2 tanssijaa, kilpailukappaleen kesto 1 min 45 s – 2 min 15 s, oma musiikki.

Latino Show muodostelma: 8–24 tanssijaa, kilpailukappaleen kesto 2 min 30 s –4 min.

Erityisryhmät All Styles showcase: kilpailukappaleen kesto 1 min 30 s – 3 min. Ryhmän koko on vapaa, All styles ryhmässä voi tanssia vähintään 13-vuotiaat (ei yläikärajaa) tanssijat. Sarja on tarkoitettu ryhmille, joissa suurin osa (2/3) tanssii ilman apuvälineitä.

Jokaisessa sarjassa ryhmä esittää kilpailukoreografiansa, jolloin tuomaristo arvioi mainituin kriteerein esityksen. Kilpailussa on kolme tuomaria. Jos kilpailusarjaan osallistuu vähintään 8 teosta, järjestetään siinä ensin karsintakierros seuraavasti; 24 tai enemmän – karsitaan 12 teokseen ja siitä seuraavaksi kuuteen teokseen, joka on tällöin sarjan finaali. Jos teoksia on 10-14 kilpailusarjassa, katsotaan tämä semifinaalikierrokseksi, josta kuusi parasta teosta pääsee jatkoon. Kilpailusta julkistetaan ryhmien pisteet.

Osallistujilla tulee olla omat voimassa olevat vakuutukset, kilpailun järjestäjä eivät ole vastuussa mahdollisista loukkaantumisista tai vahingoista. Kilpailun tai workshopin osallistumismaksuja ei palauteta.

Viimeinen ilmoittautumispäivä sekä kuluton peruutuspäivä on 24.7.2024. Tämän jälkeen peruutuksista peritään täysimääräinen osallistumismaksu myös sairastapauksissa. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan vain, jos ne eivät vaikuta suuresti aikatauluun (kuten lisäkarsintakierros).

LATINO SHOW

Kaikille latinalaisille tanssityyleille tarkoitettu Latino Show – teos voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalais- tai mitä tahansa muuta musiikkia. Mikäli musiikki ei ole selkeästi latinalaista tai sen henkistä, koreografian liikekielen tulee pohjautua selkeästi latinalaistyyppiseen vartalonkäyttöön ja sitoa teos Latino Showhun. Erilaisten showtanssitekniikoiden käyttö koreografioissa on suotavaa, mutta ei pakollista. Liikkeen pääpainon tulee säilyä latinalaistyyppisessä liikekielessä.

SYNCHRO DANCE

Synchro Dancessa voi kilpailla millä tahansa tanssityylillä tai -rytmillä. Synchro Dancessa tanssijat tanssivat koko esityksen ajan keskenään samoja liikkeitä, samassa muodostelmassa, mahdollisimman yhdenmukaisesti ja yhdenaikaisesti. Edes kaanonit tai liikkeiden tekeminen peilaamalla eivät ole sallittuja. Muodostelman liikkuminen tanssilattialla on sallittua ja toivottavaa, kunhan muodostelma pysyy samana. Ainoastaan suorituksen lopussa, viimeisen 20 sekunnin aikana, voidaan loppuhuipennukseksi vaihtaa muodostelmia ja paikkoja.

CARIBBEAN SHOW

Caribbean showssa teos voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalais- tai mitä tahansa muuta latinalaishenkistä musiikkia. Koreografia voi olla soolotanssiin perustuva tai pääsääntöisesti parin kanssa tanssittu tai yhdistelmä näistä. Erilaisten showtanssitekniikoiden käyttö koreografioissa on sallittua, mutta ei pakollista.

LATIN STYLE

Latin Style sarjat tarjoavat tanssinharrastajille nopean ja matalankynnyksen väylän osallistua tanssikilpailuihin. Laji pohjaa tanssiurheilun vakioituihin latinalais-amerikkalaistansseihin ja Suomessa niistä kilpaillaan sooloissa (jive) ja duoissa (samba ja cha-cha).

Tarkempi kuvaus kilpailun kulusta ja arvostelusta julkistetaan myöhemmin.

Arvioinnissa otetaan huomioon esityksen kokonaisvaikutelma ja koreografia. Niiden lisäksi arviointiin vaikuttavat lajiteknisen osaamisen taso sekä erityisesti selkeä perusrytmiikan hallinta.

KUINKA ILMOITTAUDUN?

Ryhmän tulee ilmoittautua sähköpostitse järjestävälle taholle seuraavilla tiedoilla:

 

  • Sarja/sarjat, johon osallistutte
  • Ryhmän nimi
  • Teoksen nimi
  • Koreografin/koreografien nimi/nimet
  • Tanssijoiden nimet
  • Yhteystiedot ryhmän ohjaajalle

Ilmoittautumisen tekee ryhmän ohjaaja / koreografi / joukkueen johtaja. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 1 kk ennen kilpailutapahtumaa sähköpostitse osoitteeseen latinoshowcup (at) gmail.com. Liitä sähköpostin liitteeksi esityksesi musiikki mp.3 tiedostona (ei wma taikka itunes-muodossa!).

Ilmoittautumismaksu 35 € / hlö / kilpailu viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka ja 45 € / hlö sen jälkeen. Jokainen tanssija maksaa oman osallistumismaksunsa www.latinoshowcup.fi sivuston kautta. Maksusta tulee olla kuitti mukana kilpailupaikalla = lippu tapahtumaan (kuva puhelimesta näytettynä riittää). Ryhmän koreografi (1 kpl) on oikeutettu ilmaiseen sisäänpääsyyn kilpailutapahtumaan. Osallistumismaksuja ei palauteta ellei viranomaismääräykset estä tapahtuman toteutusta eikä tapahtumaa saada siirrettyä uuteen ajankohtaan.