Aikataulu

Kilpailun aikataulu julkistetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen

Kilpailuluokat

Latin style cha-cha duo aikuiset
Latin style cha-cha duo juniorit
Latin style cha-cha duo lapset
Latin style samba duo aikuiset
Latin style samba duo juniorit
Latin style samba duo lapset
Latin style Jive soolo (ikärajaton)

Latino show duo  – juniorit
Latino show duo – aikuiset
Latino show pienryhmä – lapset
Latino show pienryhmä – juniorit ja nuoret
Latino show pienryhmä – aikuiset
Latino show pienryhmä – aikuiset 2
Latino show pienryhmä – aikuiset 3
Erityisryhmien all styles showcase
Synchro dance pienryhmä (ikärajaton)
Caribbean show pienryhmä (ikärajaton)

Hinnat

Osallistumismaksu
30 € / hlö

Pääsylip​ut
Aikuiset (yli 16-v) 15 €
Lapset ja eläkeläiset 10 €

Latino show -kilpailu

Pienryhmä: 3-7 tanssijaa, kilpailukappaleen kesto 2.30-3.00 min, oma musiikki.

Duo: 2 tanssijaa, kilpailukappaleen kesto 1 min 45 s – 2 min 15 s, oma musiikki.

Erityisryhmät All Styles showcase: kilpailukappaleen kesto 1 min 30 s – 3 min. Ryhmän koko on vapaa, All styles ryhmässä voi tanssia vähintään 13-vuotiaat (ei yläikärajaa) tanssijat. Sarja on tarkoitettu ryhmille, joissa suurin osa (2/3) tanssii ilman apuvälineitä.

Jokaisessa sarjassa ryhmä esittää kilpailukoreografiansa yhden kerran, jolloin tuomaristo arvioi mainituin kriteerein esityksen. Kilpailussa on kolme tuomaria. Jos kilpailusarjaan osallistuu vähintään 8 teosta, järjestetään siinä ensin karsintakierros seuraavasti; 24 tai enemmän – karsitaan 12 teokseen ja siitä seuraavaksi kuuteen teokseen, joka on tällöin sarjan finaali. Jos teoksia on 10-14 kilpailusarjassa, katsotaan tämä semifinaalikierrokseksi, josta kuusi parasta teosta pääsee jatkoon. Kilpailusta julkistetaan ryhmien pisteet.

Osallistujilla tulee olla omat voimassa olevat vakuutukset, kilpailun järjestäjä eivät ole vastuussa mahdollisista loukkaantumisista tai vahingoista. Kilpailun tai workshopin osallistumismaksuja ei palauteta.

LATINO SHOW

Kaikille latinalaisille tanssityyleille tarkoitettu Latino Show – teos voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalais- tai mitä tahansa muuta musiikkia. Mikäli musiikki ei ole selkeästi latinalaista tai sen henkistä, koreografian liikekielen tulee pohjautua selkeästi latinalaistyyppiseen vartalonkäyttöön ja sitoa teos Latino Showhun. Erilaisten showtanssitekniikoiden käyttö koreografioissa on suotavaa, mutta ei pakollista. Liikkeen pääpainon tulee säilyä latinalaistyyppisessä liikekielessä.

SYNCHRO DANCE

Synchro Dancessa voi kilpailla millä tahansa tanssityylillä tai -rytmillä. Synchro Dancessa tanssijat tanssivat koko esityksen ajan keskenään samoja liikkeitä, samassa muodostelmassa, mahdollisimman yhdenmukaisesti ja yhdenaikaisesti. Edes kaanonit tai liikkeiden tekeminen peilaamalla eivät ole sallittuja. Muodostelman liikkuminen tanssilattialla on sallittua ja toivottavaa, kunhan muodostelma pysyy samana. Ainoastaan suorituksen lopussa, viimeisen 20 sekunnin aikana, voidaan loppuhuipennukseksi vaihtaa muodostelmia ja paikkoja.

CARIBBEAN SHOW

Caribbean showssa teos voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalais- tai mitä tahansa muuta latinalaishenkistä musiikkia. Koreografia voi olla soolotanssiin perustuva tai pääsääntöisesti parin kanssa tanssittu tai yhdistelmä näistä. Erilaisten showtanssitekniikoiden käyttö koreografioissa on sallittua, mutta ei pakollista.

LATIN STYLE

Latin Style sarjat tarjoavat tanssinharrastajille nopean ja matalankynnyksen väylän osallistua tanssikilpailuihin. Laji pohjaa tanssiurheilun vakioituihin latinalais-amerikkalaistansseihin ja Suomessa niistä kilpaillaan sooloissa (jive) ja duoissa (samba ja cha-cha).

Tarkempi kuvaus kilpailun kulusta ja arvostelusta julkistetaan myöhemmin.

Arvioinnissa otetaan huomioon esityksen kokonaisvaikutelma ja koreografia. Niiden lisäksi arviointiin vaikuttavat lajiteknisen osaamisen taso sekä erityisesti selkeä perusrytmiikan hallinta.

KUINKA ILMOITTAUDUN?

Ryhmän tulee ilmoittautua sähköpostitse järjestävälle taholle seuraavilla tiedoilla:

 

  • Sarja/sarjat, johon osallistutte
  • Ryhmän nimi
  • Teoksen nimi
  • Koreografin/koreografien nimi/nimet
  • Tanssijoiden nimet
  • Yhteystiedot ryhmän ohjaajalle

Ilmoittautumisen tekee ryhmän ohjaaja / koreografi / joukkueen johtaja. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 1 kk ennen kilpailutapahtumaa sähköpostitse osoitteeseen latinoshowcup (at) gmail.com. Liitä sähköpostin liitteeksi esityksesi musiikki mp.3 tiedostona (ei wma taikka itunes-muodossa!).

Ilmoittautumismaksu 30 € / hlö / kilpailu. Jokainen tanssija maksaa oman osallistumismaksunsa www.latinoshowcup.fi sivuston kautta. Maksusta tulee olla kuitti mukana kilpailupaikalla = lippu tapahtumaan (kuva puhelimesta näytettynä riittää). Ryhmän vetäjä / koreografi (1 kpl) on oikeutettu ilmaiseen sisäänpääsyyn kilpailutapahtumaan. Osallistumismaksuja ei palauteta ellei viranomaismääräykset estä tapahtuman toteutusta eikä tapahtumaa saada siirrettyä uuteen ajankohtaan.

Valikko