Latino Show Cup – 2.osakilpailu 14.12.2024

PAIKKA: Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Latino show cup koostuu kolmesta kilpailutapahtumasta, joista kerätään cup-pisteitä ja kolmannen kilpailun päätteeksi julkistetaan kokonaiskilpailun voittajat. Tämän lisäksi järjestetään erilliskilpailuna Latino show Summer Grand Prix. Kilpailulajeina näissä kilpailuissa ovat Latino show, Caribbean Show, Syncro dance sekä Latin Style.

Ilmoittautuminen avataan erikseen ilmoitettavana ajankohtana!

Aikataulu

Aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa!

Kilpailuluokat

Latin style cha-cha duo aikuiset
Latin style cha-cha duo aikuiset 2
Latin style cha-cha duo juniorit
Latin style cha-cha duo lapset
Latin style samba duo aikuiset
Latin style samba duo aikuiset 2
Latin style samba duo juniorit
Latin style samba duo lapset

Latin style samba soolo lapset ja juniorit
Latin style samba soolo aikuiset
Latin style cha cha soolo lapset ja juniorit
Latin style cha cha soolo aikuiset
Latin style rumba soolo lapset ja juniorit
Latin style rumba soolo aikuiset
Latin style paso doble soolo lapset ja juniorit
Latin style paso doble soolo aikuiset
Latin style jive soolo lapset ja juniorit
Latin style jive soolo aikuiset

Latino show soolo (ikärajaton)
Latino show duo – lapset
Latino show duo – juniorit
Latino show duo – aikuiset
Latino show duo – aikuiset 2
Latino show pienryhmä – lapset
Latino show pienryhmä – juniorit ja nuoret
Latino show pienryhmä – aikuiset
Latino show pienryhmä – aikuiset 2
Latino show pienryhmä – aikuiset 3
Latino show pienryhmä Rising Star (ikärajaton)
Latino show muodostelma (ikärajaton)

Erityisryhmien all styles showcase
Synchro dance pienryhmä (ikärajaton)
Caribbean show duo (ikärajaton)
Caribbean show pienryhmä (ikärajaton)

Hinnat

Osallistumismaksu
35 € / kilpailija 16.11.2024 saakka

45 € / kilpailija 17.11.2024 alkaen

Pääsylip​ut
Aikuiset (yli 16-v) 20 €
Lapset ja eläkeläiset 15 €

Pääsyliput myydään verkkokaupan kautta. Kilpailupaikalla käytössä vain korttimaksumahdollisuus!

Latino show -kilpailu

Pienryhmä: 3-7 tanssijaa, kilpailukappaleen kesto 2.30-3.00 min, oma musiikki.

Duo: 2 tanssijaa, kilpailukappaleen kesto 1 min 45 s – 2 min 15 s, oma musiikki.

Erityisryhmät All Styles showcase: kilpailukappaleen kesto 1 min 30 s – 3 min. Ryhmän koko on vapaa, All styles ryhmässä voi tanssia vähintään 13-vuotiaat (ei yläikärajaa) tanssijat. Sarja on tarkoitettu ryhmille, joissa suurin osa (2/3) tanssii ilman apuvälineitä.

Rising Star -sarja on tarkoitettu kilpailijoille, joilla ei ole lajissa aikaisempaa kilpailumenestystä. Rising star pienryhmäsarjan kohdalla aikaisemmin menestyneeksi kilpailijaksi katsotaan tanssija, joka on kilpaillut FDO:n kansallisessa tai kansainvälisissä kilpailuissa minkä tahansa lajin ja kilpasarjan finaalissa tai joka on voittanut rising star luokan. Rising Star -sarjassa kisaavan pienryhmän tanssijoista enemmistön pitää täyttää edellä kuvatut määritelmät. Tanssijan siirtyessä vanhempaan ikäsarjaan hänellä ei ole mahdollisuutta osallistua uudelleen Rising Star -luokkaan.

Jokaisessa sarjassa ryhmä esittää kilpailukoreografiansa yhden kerran, jolloin tuomaristo arvioi mainituin kriteerein esityksen. Kilpailussa on kolme tuomaria. Jos kilpailusarjaan osallistuu vähintään 8 teosta, järjestetään siinä ensin karsintakierros seuraavasti; 24 tai enemmän – karsitaan 12 teokseen ja siitä seuraavaksi kuuteen teokseen, joka on tällöin sarjan finaali. Jos teoksia on 10-14 kilpailusarjassa, katsotaan tämä semifinaalikierrokseksi, josta kuusi parasta teosta pääsee jatkoon. Kilpailusta julkistetaan ryhmien pisteet.

Latin Style sarjassa soolo/duot tanssivat ensin yhteisen 1 min esittelykierroksen (karsintakierroksella tarvittaessa pienemmissä erissä), sen jälkeen 1,5 min soolon ja lopuksi vielä yhteisen 1 min osuuden. Latin Style-sarjassa tanssitaan kolme kierrosta jokaisella kilpailukierroksella (karsinta, semifinaali ja finaali). Karsinnassa soolo-osuudessa voi olla 1-4 kilpailijaa/duoa kerralla, jos osallistujia on runsaasti.

Osallistujilla tulee olla omat voimassa olevat vakuutukset, kilpailun järjestäjä eivät ole vastuussa mahdollisista loukkaantumisista tai vahingoista. Kilpailun tai workshopin osallistumismaksuja ei palauteta.

Viimeinen ilmoittautumispäivä sekä kuluton peruutuspäivä on 14.11.2024. Tämän jälkeen peruutuksista peritään täysimääräinen osallistumismaksu myös sairastapauksissa. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan vain, jos ne eivät vaikuta suuresti aikatauluun (kuten lisäkarsintakierros). Kilpailun osallistumismaksu on 35 € per tanssija viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka, tämän jälkeen osallistumismaksu on 45 € per tanssija.

Tanssija saa osallistua samassa kilpailussa sekä Latin Style, Latino Show, Caribbean show ja Syncro Dance -sarjoihin. Kilpailussa maksetaan vain yksi osallistumismaksu per tanssija.

Cup-kilpailussa ryhmät keräävät pisteitä ja viimeisen osakilpailun tulosten jälkeen lasketaan ryhmien sijoituspisteet yhteen ja julkistetaan Cup-kilpailun voittajajoukkue jokaisessa sarjassa. Cup-kilpailussa huomioidaan vain ne teokset, jotka ovat osallistuneet kaikkiin kolmeen osakilpailuun. Cup-pisteitä voi saada per kilpailu niin, että voittajaryhmä saa kaksitoista (12) pistettä, toiseksi sijoittunut yksitoista (11) pistettä, kolmanneksi kymmenen (10) pistettä, neljänneksi yhdeksän (9) pistettä, viidenneksi kahdeksan (8) pistettä ja kuudenneksi sijoittunut seitsemän (7) pistettä, seitsemänneksi sijoittunut kuusi (6) pistettä, kahdeksanneksi sijoittunut viisi (5) pistettä, yhdeksänneksi sijoittunut neljä (4) pistettä, kymmenenneksi sijoittunut kolme (3) pistettä ja sijoilla yksitoista ja kaksitoista saa kaksi (2) pistettä.

LATINO SHOW

Kaikille latinalaisille tanssityyleille tarkoitettu Latino Show – teos voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalais- tai mitä tahansa muuta musiikkia. Mikäli musiikki ei ole selkeästi latinalaista tai sen henkistä, koreografian liikekielen tulee pohjautua selkeästi latinalaistyyppiseen vartalonkäyttöön ja sitoa teos Latino Showhun. Erilaisten showtanssitekniikoiden käyttö koreografioissa on suotavaa, mutta ei pakollista. Liikkeen pääpainon tulee säilyä latinalaistyyppisessä liikekielessä.

SYNCHRO DANCE

Synchro Dancessa voi kilpailla millä tahansa tanssityylillä tai -rytmillä. Synchro Dancessa tanssijat tanssivat koko esityksen ajan keskenään samoja liikkeitä, samassa muodostelmassa, mahdollisimman yhdenmukaisesti ja yhdenaikaisesti. Edes kaanonit tai liikkeiden tekeminen peilaamalla eivät ole sallittuja. Muodostelman liikkuminen tanssilattialla on sallittua ja toivottavaa, kunhan muodostelma pysyy samana. Ainoastaan suorituksen lopussa, viimeisen 20 sekunnin aikana, voidaan loppuhuipennukseksi vaihtaa muodostelmia ja paikkoja.

CARIBBEAN SHOW

Caribbean showssa teos voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalais- tai mitä tahansa muuta latinalaishenkistä musiikkia. Koreografia voi olla soolotanssiin perustuva tai pääsääntöisesti parin kanssa tanssittu tai yhdistelmä näistä. Erilaisten showtanssitekniikoiden käyttö koreografioissa on sallittua, mutta ei pakollista.

LATIN STYLE

Latin Style sarjat tarjoavat tanssinharrastajille nopean ja matalankynnyksen väylän osallistua tanssikilpailuihin. Laji pohjaa tanssiurheilun vakioituihin latinalais-amerikkalaistansseihin ja Suomessa niistä kilpaillaan sooloissa (jive) ja duoissa (samba ja cha-cha).

Tarkempi kuvaus kilpailun kulusta ja arvostelusta julkistetaan myöhemmin.

Arvioinnissa otetaan huomioon esityksen kokonaisvaikutelma ja koreografia. Niiden lisäksi arviointiin vaikuttavat lajiteknisen osaamisen taso sekä erityisesti selkeä perusrytmiikan hallinta.

KUINKA ILMOITTAUDUN?

Ryhmän tulee ilmoittautua sähköpostitse järjestävälle taholle seuraavilla tiedoilla:

 

  • Sarja/sarjat, johon osallistutte
  • Ryhmän nimi
  • Teoksen nimi
  • Koreografin/koreografien nimi/nimet
  • Tanssijoiden nimet
  • Yhteystiedot ryhmän ohjaajalle

Ilmoittautumisen tekee ryhmän ohjaaja / koreografi / joukkueen johtaja. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 1 kk ennen kilpailutapahtumaa sähköpostitse osoitteeseen latinoshowcup (at) gmail.com. Liitä sähköpostin liitteeksi esityksesi musiikki mp.3 tiedostona (ei wma taikka itunes-muodossa!).

Osallistumismaksu 35 € / hlö / kilpailu, kun se maksetaan viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Sen jälkeen osallistumismaksu on 45 € / hlö / kilpailu. Jokainen tanssija maksaa oman osallistumismaksunsa www.latinoshowcup.fi sivuston kautta. Maksusta tulee olla kuitti mukana kilpailupaikalla = lippu tapahtumaan (kuva puhelimesta näytettynä riittää). Ryhmän koreografi (1 kpl) on oikeutettu ilmaiseen sisäänpääsyyn kilpailutapahtumaan. Osallistumismaksuja ei palauteta ellei viranomaismääräykset estä tapahtuman toteutusta eikä tapahtumaa saada siirrettyä uuteen ajankohtaan.